Nieuwe tentoonstellingen

In de kerk van Noordwolde is in de zomer op elke zaterdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur de tentoonstelling te bezoeken met werk van Johannes Mulders. Er worden 23 werken uit de Nobilis-collectie getoond aangevuld met zes werken uit de collectie van het Dorpsarchief Noordwolde. De tentoonstelling duurt tot en met 9 september en is het kader van de provinciale actie Tsjerkepaad. 250 kerken in Friesland opengesteld voor publiek.

In de kerk van Ter Idzard is op dezelfde zaterdagmiddagen de tentoonstelling te bezoeken met werk van Peter Lazarov, Dirk Kerst Koopmans en Johannes Mulders. Beeldbepalende gebouwen, zoals kerken, klokkenstoelen, huizen en boerderijen in het werk van deze kunstenaars worden getoond. Opening 2 juli om 12.00 uur wethouder Frans Kloosterman met een inleiding van Pieter Jonker over het werk van de drie kunstenaars. Alle getoonde werk komt uit de Nobilis-collectie.