Nieuwe aanwinsten

Steeds vaker weten schenkers van prenten en boeken het centrum voor prentkunst te vinden. Vandaag kwam de derde grote schenking binnen van het werk van Jan van der Meulen uit Burgum. Afgelopen zaterdag waren de heer en mevrouw Vrooland-Löb uit Amsterdam te gast in het centrum voor prentkunst ter voorbereiding van de tentoonstelling van boekkunstenaar Kurt Löb. Zij kwamen niet met lege handen. Van Jannes Westerhof ontving de Stichting mappen met prenten, waaronder Atlantische Avond van Theun de Vries met tien originele etsen van Reinder Homan. Cees Andriessen uit Apeldoorn schonk eigen werk, maar ook van andere prentkunstenaars: Dirk van Gelder, H.N. Werkman, Willem J. Roozendaal, Ludmilla Jirincova en veel anderen. Maarten Giltay Veth uit Amsterdam schonk een prent uit zijn eigen oeuvre. Ook de komende tijd komen er drie belangrijke schenkingen binnen.