zondag 30 juli lezing over het werk van Jan van der Meulen

Zondag 30 juli vierde Jan van der Meulen zijn 82-ste verjaardag. Dat heugelijke feit, maar vooral de schenking van het prent-oeuvre van Van der Meulen is voor het centrum voor prentkunst aanleiding voor een lezing om 14.30 uur. 34 gasten woonden de lezing bij. In het centrum is ook een bescheiden tentoonstelling van zijn werk met 32 litho’s en staaldrukken ingericht door Beint Koopstra uit Sumar. De tentoonstelling is tot en met zondag 24 september nog te zien.

Abusievelijk hebben verschillende kranten melding gemaakt van een opening van de tentoonstelling van Peter O. Gerrits met 62 zeefdrukken ook op zondag 30 juli. Die opening vond een week eerder al plaats, maar ook zondag zal Peter Gerrits zelf present zijn.

Er is veel zien in het centrum, want ook is er een prachtige selectie te zien van de boeken van boekkunstenaar en boekverzorger Kurt Löb.