Prachtige, nieuwe tentoonstelling Wijke van der Bij

Prachtige, nieuwe tentoonstelling Wijke van der Bij

Op zaterdag 24 maart opent de nieuwe, prachtige tentoonstelling met de meerkleurenhoutsneden van Wijke van der Bij (52) uit Grou. Thema’s in haar werk zijn vervallen schuurtjes, verweerde kerkmuren, torenweduwes, poortgebouwen van de staten en stinsen in Friesland. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 13 mei 2018.

Elke donderdag- tot en met zondagmiddag te zien van 13.30-16.30 uur. Sommige prenten kennen tussen de vijftien en dertig drukgangen. Wijke van der Bij genoot haar (avond)opleiding aan de Vredeman de Vries Academie in Leeuwarden en kreeg daar onder andere les van Deodatus. Als kind tekende zij al heel graag. Dat was haar wereld. Haar moeder stimuleerde haar.

In het voorjaarsnummer van het kwartaaltijdschrift Grafiekwereld verscheen een uitvoerig artikel over haar werk, dat in het centrum ook in losse verkoop is (€ 5,–).

In 2017 schonken Wijke van der Bij en haar man de kunstschilder Meint van der Velde aan het centrum voor prentkunst prachtige, grote etsen van Jan Hofman uit Leeuwarden en vroege etsen van Meint van der Velde.

Wijke van der Bij is secretaris van Holt, de groep hoogdrukkers uit het Noorden des Lands en is druk met de organisatie van tentoonstellingen en tal van activiteiten.

De nieuwe tentoonstelling is een feest voor het oog. Een reis naar Fochteloo is meer dan de moeite waard: Zuideinde 26b. Het centrum ligt achter het dorpshuis Et Legien en naast het voetbalveld. De opening is om 14.30 uur en wordt verricht door mevr. C. Deodatus uit Roden.