Verstild! Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen

De voorbereidingen voor het grote project in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 zijn in volle gang. Een tentoonstelling met vijftig werken in het centrum voor prentkunst in Fochteloo, een catalogus van zestig pagina’s, wandelingen door het veen zelf onder leiding en powerpointpresentaties in het centrum voor groepen over het Fochteloërveen vanaf 27 mei 2018. En tien kunstenaars met nieuw werk over het Fochteloërveen, te weten Antje Veldstra, Siemen Dijkstra, Peter O. Gerrits, Peter Lazarov, Grietje Postma, Erik van Ommen, Christiaan Kuitwaard, Cees Andriessen, Reinder Homan en Anneke Kuyper. Hierboven de nieuwe prent van Erik van Ommen Kraanvogels in het Fochteloërveen, een reductiehoutsnede. Projectleiders Judith Bouma-Litjens en Pieter Jonker zijn nu dag en nacht aan het werk met de voorbereidingen. Met steun van de provincie Friesland, Ooststellingwerf Fonds, Johan Veenstra Stichting, Stichting Bercoop Fonds en Bettie Wiegman Fonds. De tentoonstelling en de activiteiten duren tot en met 30 september 2018. Daarna reist de tentoonstelling naar Ameland Kunstmaand en het ACEC Gebouw Apeldoorn.