Het is zover!

HET IS ZOVER!

Zaterdag 26 mei om 14.00 uur opende mevrouw Fimke Hijlkema, de nieuwe wethouder voor cultuur in Ooststellingwerf de bijzondere zomertentoonstelling VERSTILD. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen. Ruim tachtig genodigden waren present ondanks de hitte. En zondag 27 mei werd er ruim vijftig bezoekers geteld.

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018Zondag 27 mei tot en met 30 september 2018 kunt elke donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30-16.30 uur terecht bij deze prachtige tentoonstelling. Tien kunstenaars vijftig prenten. Permanent draait er een fotoshow met 84 foto’s van mevrouw Judith Bouma-Litjens.

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018Zij verzorgt ook wandelingen met groepen door het Fochteloërveen en groepen kunnen ook terecht voor een powerpointpresentatie. Zij schreef ook het hoofdstuk in de begeleidende tentoonstellings-catalogus over de natuur in het Fochteloërveen. De catalogus telt zestig pagina’s telt zeker tachtig illustraties kost slechts € 7,50.

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018Er zijn zestien verschillende kunstkaarten gemaakt van Fochteloërveenprenten. Tien prenten en catalogus. Een set van tien dubbele kaarten met enveloppe kost € 10,00. Catalogus en de tien kaarten slechts € 15,00.

Verrassing tijdens de opening: beeldhouwer Anne Woudwijk is ook prentenmaker. Iedere bezoeker kreeg een kleine prent cadeau. Op 1 december in Fochteloo is zijn werk te zien.

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018Dit project is in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Friesland, de gemeente Ooststellingwerf, Johan Veenstra Stichting, Bettie Wiegman Fonds en Stichting Bercoop Fonds. Komt het zien, komt het zien!

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018Ondertussen werd een prachtig groot bord geplaatst in Fochteloo ontworpen door Sijtze Veldema voor op het parkeerterrein. Aan de muur van het centrum voor prentkunst is een hele grote foto van meer dan vijf meter geplaatst met een foto van Judith Bouma van het Fochteloërveen. Dat bord is permanent.

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018 Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018 Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018

Bekijk hier de folder (klik op folder voor vergroting).

Stichting Nobilis in Fochteloo Verstild 2018