ALGEMENE INFORMATIE OVER STICHTING NOBILIS

Sinds 1991 zet de Stichting Nobilis zich in voor de hedendaagse prentkunst in Nederland en die uit de 20-ste eeuw. Belangrijke taken zijn het organiseren van tentoonstellingen, het uitgeven van boeken en grafiekmappen, het opbouwen van een grote collectie grafiek en andere werken op papier.

De Stichting beheert ateliernalatenschappen van bekende Nederlandse grafici (o.a. Johannes Mulders, Toon Wegner, Ank Spronk, Lou Strik, Henk Hester, Fred Koot, Jan Battermann), verricht onderzoek en verleent bruiklenen uit haar bezit. Het werk van Siemen Dijkstra, Cees Andriessen, Reinder Homan, Peter Lazarov, Wim Zwiers, Lou Strik, Pam Rueter is ook ruim vertegenwoordigd in het Stichtingsbezit.

Naast werken op papier is er ook aandacht voor het werk van beeldhouwer Guus Hellegers en de keramisten Peter Hiemstra en Hannie Mein. Alle werkzaamheden geschieden op basis van non-profit en vrijwilligerswerk. De Stichting weet haar werk incidenteel gesteund door talrijke regionale en landelijke fondsen en werkt nauw samen met musea en galeries en met het kwartaaltijdschrift Grafiekwereld.

* Jaarrekening 2015
* Jaarverslag 2015