Dag van de prentkunst – zaterdag 13 juli 2024

Ja, zaterdag 13 juli om 11.00 uur is het weer zover de jaarlijkse Dag van de Prentkunst in Fochteloo: de editie Uitwaaien in Fochteloo 4.0. Twintig bekende prentkunstenaars komen naar Fochteloo om in twintig marktkramen hun werk te laten zien en  te vertellen over hun werk, o.a. Grietje Postma, Anne Woudwijk, Antje Veldstra, Claudia van de Leur, Bert Hemsteede, Hans de Jong en Wijke van der Bij.  

De eerste honderd Vrienden van Nobilis, die op bezoek komen, krijgen een prachtige zeefdruk ten geschenke, die Peter O. Gerrits uit Roden speciaal voor deze dag heeft gemaakt. Onder alle bezoekers wordt een schitterende ingelijste en grote prent verloot van Jan van der Meulen uit Burgum.

In het Dorpshuis Et Legien is een grote verkoop van dubbele prenten en boeken uit de Nobilis collectie. Om 11.45 uur lezing Pieter Jonker over de betekenis van de Nobilis collectie en over de talrijke recente aanwinsten. Om 12.45 uur lezing met PP van Peter Kooij: Nog één keer Jeanne Bieruma Oosting met verkoop van de allerlaatste exemplaren van JBO en de prentkunst.