Boek ‘Karel Wetselaar etser en fotograaf’ gepresenteerd

Fochteloo. Zaterdagochtend 5 augustus vond in het centrum voor prentkunst de presentatie plaats van het boek ‘Karel Wetselaar etser en fotograaf’ geschreven door Radboud Hafkenscheid uit Haulerwijk.

De eerste exemplaren werden aangeboden aan de familie. Pieter Jonker van Stichting Nobilis verwelkomde de vijftig gasten. Hij sprak vol lof over de inzet van Radboud Hafkenscheid als onderzoeker en schrijver van het boek over de etser Karel Wetselaar (1935-2017) uit Krommenie. Hafkenscheid verzorgde daarna een presentatie, waarin ook een film werd vertoond van de kunstenaar aan het werk. De film was gemaakt door Lucy Besson uit Nijmegen, die ook aanwezig was in Fochteloo. Na de lunch in Fochteloo vertrokken de gasten naar Open Stal Oldeberkoop, waar ze de tentoonstelling bezochten van het werk van Karel Wetselaar.

Het boek (hardcover, 120 pagina’s 130 afbeeldingen) is te koop voor € 20 bij Nobilis, via de website en tijdens de Open Stal in Olderberkoop. Vrienden van Nobilis betalen slechts € 15,00.

Op de foto v.l.n.r. zoon Paul Wetselaar, zoon Vincent Wetselaar en zuster Lucie Koppens-Wetselaar, die uit handen van de schrijver de eerste exemplaren ontvingen (foto Judith Bouma-Litjens).