Peter Lazarov

Tijdelijke winterstop centrum voor prentkunst

Fochteloo. Vanaf 14 december 2020 tot in maart 2021 is het centrum voor prentkunst gesloten voor tentoonstellingsbezoek. Boeken, kaarten, prenten kopen en afhalen kan alleen op afspraak op dinsdag en donderdag van 10.30 - 16.30 uur. Dat geldt ook voor het nieuwe boek Siemen Dijkstra verzameld. Binnenkort kunt u op deze website alles lezen over de nieuwe plannen van de Stichting Nobilis in Fochteloo.

Kijken

Bezoek het centrum voor prentkunst. Met regelmaat worden nieuwe exposities van toonaangevende prentkunstenaars ingericht, maar zijn ook werken uit de vaste collectie te bekijken. Of raadpleeg de uitgebreide bibliotheek van het centrum.

De entree is gratis, dus... van harte welkom.

Exposities in aantocht

Winterstop vanaf 14 december 2020

nobilis-expositie

Vanaf 14 december 2020 start de gebruikelijke winsterstop voor Nobilis. Nieuwe exposities zijn in voorbereiding, maar een vastgestelde expositieagenda is nog niet beschikbaar.

Volg Nobilis op Facebook voor het laatste nieuws over de komende exposities, of check de website voor het laatste nieuws

Programma's voor groepen

Stichting Nobilis start in Fochteloo met een nieuwe activiteit: dag- arrangementen voor groepen en op maat gemaakt. Judith Bouma-Litjens en Pieter Jonker nemen het initiatief om programma’s samen te stellen voor groepen, die een dag in Fochteloo te gast willen zijn. Programma’s waar kunst, cultuur, geschiedenis, natuur en landschap in Fochteloo hand-in-hand gaan.

’s Ochtends is er om 10.00 uur ontvangst koffie/thee met koek in het centrum voor prentkunst met een lezing met PowerPointpresentatie en een rondgang door het gebouw met toelichting door Pieter Jonker of een lezing met PowerPointpresentatie over de natuur van het Fochtelooërveen door Judith Bouma-Litjens. Daarna een lunch in het Dorpshuis Et Legien.

’s Middags kunnen de beide lezingen met PowerPointpresentaties ook verzorgd worden, maar kan er ook gekozen worden uit een aanbod van diverse activiteiten: een wandeling of fietstocht door het Fochtelooërveen, een tocht met de boevenbus van het Gevangenismuseum Veenhuizen, een historische rondleiding door de Kampen Ybenheer  en Oranje in Fochteloo, te gaan klootschieten of jeu de boulen of een informatief programma over de geschiedenis van Fochteloo te volgen. Alles hangt af of de deelnemers mobiel zijn en waar de voorkeuren van een groep liggen. Eind van de dag is rond 16.30 uur.

De uiteindelijke kosten hangen af van de kosten van het middagprogramma. Vanaf 25,00 euro, lunch, koffie en thee inbegrepen. U begrijpt wellicht dat bij een fietstocht fietsen gehuurd moeten worden. Dat brengt extra kosten mee en dat geldt ook voor de boevenbus.

Het programma is toe te spitsen op allerlei doelgroepen: jong, oud, familiereunie’s, bedrijfsuitjes, teambuilding, reisgezelschappen, de jaarlijkse reis van uw vereniging, hei-dagen of vrijwilligers-uitjes. Wilt u ruimte inlassen voor ongestoord een eigen vergadering of bespreking. Alles is mogelijk.
Samen bespreekt u met Judith Bouma uw programmawensen, daarna krijgt u een offerte en kunt u definitief een afspraak maken als het naar wens is.

Ook blijft de mogelijkheid voor een bezoek van een dagdeel aan het centrum voor prentkunst. U krijgt een lezing met PowerPointpresentatie en een rondleiding door het centrum, koffie/thee met koek inbegrepen. Kosten: 5,00 euro per persoon. Pieter Jonker is dan uw gastheer.

Wilt u meer weten of in gesprek: stuur een mail

Bellevue Fochteloo - Foto: Judith Bouma
Kraanvogels in het Fochelooërveen - Foto Judith Bouma
Het vrouwtje van het Heideblauwtje - Foto: Judith Bouma

Openingstijden

Het centrum voor prentkunst van de Stichting Nobilis is van 13 juni  tot en met 13 december 2020 geopend op donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur.

Gratis toegang. Het is nodig om een tijdslot voor uw bezoek te reserveren.

Stichting Nobilis Centrum voor prentkunst

Zuideinde 26b
8428 HE Fochteloo

mondmasker

Het dragen van een mondmasker is verplicht

In het centrum voor prentkunst is met ingang van 15 oktober 2020 het dragen van een mondmasker verplicht. Desgewenst verstrekt het centrum een mondmasker aan bezoekers.

Plan uw route

Plan eenvoudig uw route naar Nobilis- centrum voor prentkunst in Fochteloo. Parkeren is gratis!

Openingstijden

Donderdag tot en met zondag van 13:30 tot 16:30 uur.

Reserveer uw tijdslot

Plan uw route