Peter Lazarov

Kijken

Bezoek het centrum voor prentkunst. Met regelmaat worden nieuwe exposities van toonaangevende prentkunstenaars ingericht, maar zijn ook werken uit de vaste collectie te bekijken. Of raadpleeg de uitgebreide bibliotheek van het centrum.

 

De entree is gratis, dus... van harte welkom.

Tenstoonstelling Claudia van de Leur

Vanaf 10 december tot en met zondag 14 januari 2024: Claudia van de Leur uit Wijhe toont haar kleurenhoutsneden, lino’s en tekeningen.

 

Houtsnede Winteravond 2023, prentmaat 36 x 30 cm, papiermaat 45 x 38 cm, oplage 21
Houtsnede “Vogelvrij geworteld” 2023, prentmaat 27 x 27,5 cm, 4x inkt op Somerset Satin, 3x inkt op Awagami Hosho, oplage 7

Tentoonstelling Nico Bulder (1898 - 1964)

Werk van houtgraveur Nico Bulder

Foto's Grafisch Centrum Groningen

Er zijn foto's van Radboud Hafkenscheid te zien die hij in het Grafisch Centrum Groningen gemaakt heeft.

 

Peter Lazarov overlegt bekijkt samen met Antje Veldstra zijn werk
Een deel van de letterkasten van het Grafisch Centrum

Expositie Claudia van de Leur

Van zondag 10 december 2023 tot en met zondag 14 januari 2024: Claudia van de Leur met kleurhoutsneden

Expositie Nico Bulder

Exposities-in-aantocht

Van zondag 10 december 2023 tot en met zondag 14 januari 2024: Nico Bulder (1898-1964). Er zijn ook foto’s te zien van het Grafisch Centrum in Groningen.

Expositie Eline Brontsema

expositie-in-aantocht

Van zondag 10 maart 2024 tot en met zondag 26 mei 2024 Eline Brontsema met kleurenhoutsneden in de reductietechniek.

Expositie Zdeněk Mézl (1934-2016)

expositie-in-aantocht

Van zondag 10 maart 2024 tot en met zondag 26 mei 2024: Zdeněk Mézl (1934-2016) met vrije en toegepaste grafiek, boekillustraties en olieverfschilderijen. 

Expositie Eline Brontsema

Van zondag 17 maart tot en met zondag 2 juni 2024 zijn kleurenhoutsneden in de reductietechniek van Eline Brontsema te zien bij Nobilis. Thema’s als interieur en stilleven spelen een belangrijke rol in haar werk. Daarnaast zijn er houtgravures en schilderijen van Zdenek Mezl (1934-2006) uit Praag te zien.

Programma's voor groepen

Stichting Nobilis start in Fochteloo met een nieuwe activiteit: dag- arrangementen voor groepen en op maat gemaakt. Judith Bouma-Litjens en Pieter Jonker nemen het initiatief om programma’s samen te stellen voor groepen, die een dag in Fochteloo te gast willen zijn. Programma’s waar kunst, cultuur, geschiedenis, natuur en landschap in Fochteloo hand-in-hand gaan.

’s Ochtends is er om 10.00 uur ontvangst koffie/thee met koek in het centrum voor prentkunst met een lezing met PowerPointpresentatie en een rondgang door het gebouw met toelichting door Pieter Jonker of een lezing met PowerPointpresentatie over de natuur van het Fochtelooërveen door Judith Bouma-Litjens. Daarna een lunch in het Dorpshuis Et Legien.

’s Middags kunnen de beide lezingen met PowerPointpresentaties ook verzorgd worden, maar kan er ook gekozen worden uit een aanbod van diverse activiteiten: een wandeling of fietstocht door het Fochtelooërveen, een tocht met de boevenbus van het Gevangenismuseum Veenhuizen, een historische rondleiding door de Kampen Ybenheer  en Oranje in Fochteloo, te gaan klootschieten of jeu de boulen of een informatief programma over de geschiedenis van Fochteloo te volgen. Alles hangt af of de deelnemers mobiel zijn en waar de voorkeuren van een groep liggen. Eind van de dag is rond 16.30 uur.

De uiteindelijke kosten hangen af van de kosten van het middagprogramma. Vanaf 25,00 euro, lunch, koffie en thee inbegrepen. U begrijpt wellicht dat bij een fietstocht fietsen gehuurd moeten worden. Dat brengt extra kosten mee en dat geldt ook voor de boevenbus.

Het programma is toe te spitsen op allerlei doelgroepen: jong, oud, familiereunie’s, bedrijfsuitjes, teambuilding, reisgezelschappen, de jaarlijkse reis van uw vereniging, hei-dagen of vrijwilligers-uitjes. Wilt u ruimte inlassen voor ongestoord een eigen vergadering of bespreking. Alles is mogelijk.
Samen bespreekt u met Judith Bouma uw programmawensen, daarna krijgt u een offerte en kunt u definitief een afspraak maken als het naar wens is.

Ook blijft de mogelijkheid voor een bezoek van een dagdeel aan het centrum voor prentkunst. U krijgt een lezing met PowerPointpresentatie en een rondleiding door het centrum, koffie/thee met koek inbegrepen. Kosten: 5,00 euro per persoon. Pieter Jonker is dan uw gastheer.

Wilt u meer weten of in gesprek: stuur een mail

Bellevue Fochteloo - Foto: Judith Bouma
Kraanvogels in het Fochelooërveen - Foto Judith Bouma
Het vrouwtje van het Heideblauwtje - Foto: Judith Bouma

Openingstijden

Het centrum voor prentkunst van de Stichting Nobilis is op donderdag- tot en met zondagmiddag van 13.30 – 16.30 uur geopend.

Gratis entree!

Stichting Nobilis Centrum voor prentkunst

Zuideinde 26b
8428 HE Fochteloo
06 38392840

Plan uw route

Plan eenvoudig uw route naar Nobilis- centrum voor prentkunst in Fochteloo. Parkeren is gratis!

 

route

Openingstijden

Donderdag tot en met zondag van 13:30 tot 16:30 uur.

 

Route

Plan uw route

Contact:

Bezoekadres
Zuideinde 26B
8428 HE  Fochteloo

Postadres
Lange Akker 24
8431 PG  Oosterwolde

T: 06 38 39 28 40

KvK: 41003933

E: info@stichtingnobilis.nl