Expositie Joanna Quispel en Kuno Brinks feestelijk geopend

Op zaterdag 9 september 2023 is de tentoonstelling met lino’s en pastels van Joanna Quispel in het centrum voor prentkunst Nobilis feestelijk geopend. In zijn openingstoespraak memoreert Pieter Jonker de prettige samenwerking met Joanna voor de tentoonstelling en het 10 pagina-artikel in het tijdschrift Grafiekwereld. Voor dit artikel zijn door Sijzte Veldema foto’s gemaakt; hij nam ook het fotograferen van alle werken voor zijn rekening, inclusief de vormgeving van het tijdschrift.

Dubbeltentoonstelling met grafisch werk van Kuno Brinks

Tegelijkertijd is in Nobilis ook de tentoonstelling van tekeningen, kopergravures eb etsen te zien van Kuno Brinks. Nobilis heeft in 2020 van Mr. Tjeerd Duursma en partner Anne Tjaaktje een belangrijke schenking ontvangen met werk van Brinks. Duursma was executeur testamentair voor de nalatenschap van de kunstenaar. Nu is dat werk ook bij Nobilis te zien.

Kunstenaarsgesprek

’s Middags zijn de Vrienden van Nobilis uitgenodigd. In een ontspannen gesprek met de kunstenaar vroeg Pieter naar haar werkwijzen, keuzes voor materialen en de onderwerpen die haar dierbaar zijn.
Joanna vertelde dat ze altijd begint met tekenen naar de werkelijkheid. Het tekenen vanaf een foto werkt voor haar niet. Haar kleuren lino’s worden gemaakt met meerdere platen om verschillende kleuren mee te drukken. Dat betekent dat ze niet van te voren al gebonden is aan een vaste oplage van haar prenten.

Klik hier om de foto’s van de opening en het kunstenaarsgesprek te bekijken.